søndag den 18. november 2012

Gluten- og laktosefri Fragilité marengskage med kold kaffecreme

 

Gluten- og laktosefri Fragilité marengskage med kold kaffecreme


Faktisk er Fragilité marengskage naturlig glutenfri, men da jeg har lavet den flere gange og den både er en succes for os med cøliaki og alm.vis, har jeg valgt at lægge opskriften ind her alligevel og håbe den kan bringe ligeså stor glæde i andre hjem, som den gør hjemme hos os.

Ingredienser:

Mandelmarengsbunde:

1) 4 æggehvide
2) 200 gram sukker
3) 200 gram mandelmel (lavet af smuttede og finthakkede mandler)

Fremgangsmåde: Pisk æggehviderne stive med sukker. Rør herefter forsigtigt mandelmelet i og fordel marengsmassen jævnt på en hel bageplade dækket med bagepapir. Denne skal bages ved 150 grader i ca. 45 min.
Bunden skal være helt tør og sprød, men ikke mørk. Lad kagebunden køle af, og del den herefter i tre lige store stykker med en skarp kniv.

Det gør ikke så meget, hvis stykker knækker lidt under processen, da kaffecremen får den til at hænge sammen til slut.

Kaffesmørcreme:

1) 4 æggeblommer
2) 1½ spsk. Maizena
3) 3 spsk. sukker
4) 2½ dl. laktosefri mælk
5) 250 gram blødt laktosefri smør ell. margarine
6) 125 gram flormelis
7) ½ dl. meget stærk kold (nes-)kaffe

Fremgangsmåde: Lav først en creme - pisk æggeblommer med Maizena og sukker i en lille gryde. Hæld herefter mælken i og rør det rigtig godt sammen med et piskeris. Varm langsomt op under stadig omrøring. Lad creme koge igennem ganske kort, og køl derefter cremen af (sættes i køleskab).

Pisk smør, flormelis og kaffe sammen i en anden skål. Rør dernæst den kolde kaffecreme i og saml nu kagen - hvilken smag du ønsker i cremen er helt op til dig selv, jeg kan dog rigtig godt lide smagen af kaffe, men alt kan stort set bruges.
Smør et lag af kaffecremen mellem de tre lag marengsbunde og kom også et tyndt lag oven på kagen og drys nogle små hakkede mandelstykker udover.
Sæt kagen på køl og spis den først, når den er kold - dagen efter er den endnu mere lækker.

Velbekommen!

Kh. Charlotte :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar