søndag den 18. november 2012

Gluten- og laktosefrie vaniliekranse

 
Gluten- og laktosefrie vaniliekranse

Ingredienser:

250 gram glutenfri gul Finax melmix
125 gram sukker
185 gram laktosefrit smør
½ sammenpisket æg
2 stk. vaniliestænger (gem resten af stængerne til at lægge i kagedåsen bagefter)
1/4 tsk. hjortetaksalt
130 gram mandler

1) Mandlerne smuttes. Når de er tørrer kommes de i en blender og laves til mandelmel
2) Bland sukker, vanilie og smør. Kom herefter mandelmelet i og rør derefter det halve sammenpisket æg i
3) Fordel hjortetaksaltet i den gule Finax mel og ælt det sammen med smørblandingen
4) Dejen formes til en kugle (hvis meget klistret, brug lidt mere mel). Kom herefter kuglen i en frysepose og læg det i køleskabet til dagen efter
5) Vaniliekransedejen køres igennem en gammeldags kødhakker med håndsving og den lille stjerneform, hvis man ønsker den traditionelle vaniliekranseform
6) Bages ved 200 grader i ca. 9 min - der bliver ca. 3-4 bageplader af denne portion

Når kagerne er bagt og afkølet lægges de i en tæt dåse og resterne af vaniliestængerne lægges ned sammen med kagerne, dette bevarer den dejlige vanilieduft resten af julen og smagen i selve kagerne.


Velbekommen til Jer alle.

Kh. Charlotte :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar